Actuele trainingsdata
De trainingen worden gegeven op trainingslocaties in verschillende regio’s in het land. Bij de trainingsdata zijn ook de locaties aangegeven. Voor de trainingen in 2025 is de ontvangst een kwartier voor de aangegeven starttijd. Dit zijn de geplande trainingsdata:
FGI basistraining:
- donderdag 20 maart 2025 13.00 - 17.00 uur | (locatie: Midden Nederland)
- donderdag 16 oktober 2025 13.00 - 17.00 uur | (locatie: Midden Nederland)
FGI voor de Wmo *NIEUW:
- donderdag 23 januari 2025 13.00 - 17.00 uur | (locatie: Midden Nederland)
- donderdag 12 juni 2025 13.00 - 17.00 uur | (locatie: Midden Nederland)
Voor wie is dit scholingsprogramma bedoeld?
Het scholingsprogramma Functioneringsgerichte aanspraak hulpmiddelenzorg is bedoeld voor iedereen die bij het proces van functiegerichte indicatiestelling is betrokken. Artsen, fysio- en ergotherapeuten, verpleegkundigen, medewerkers van leveranciers en fabrikanten van hulpmiddelen en rolstoelen. Dit scholingsprogramma bestaat uit een E-learning cursus én de praktijktraining waarover je op deze pagina leest.
Meld je hier aanOver de praktijktraining
Deze training is een praktische verdieping op de theorie vanuit de E-learning. In de training staan de specifieke doelgroepen waar jij als cursist dagelijks mee te maken hebt centraal. We starten de training met een inleidend deel, waarin verwachtingen worden gedeeld en persoonlijke doelstellingen geïnventariseerd. Vervolgens worden er enkele relevante casussen doorlopen. Deze zijn specifiek voorbereid op de doelgroep van cursisten waar jij onderdeel van uit maakt. (indiceerders, leveranciers, zorgkantoor). Deze casussen worden stapsgewijs gezamenlijk doorlopen. Daarbij is voldoende ruimte voor persoonlijke inbreng van jou als cursist.
Download het productblad (pdf)Wat beheers je na dit scholingsprogramma?
Na het volgen van deze E-learning en praktijktraining ben jij in staat:
- Om het proces van hulpvraag van een cliënt, tot realisatie van de inzet van een adequaat hulpmiddel op basis van functiegerichte aanspraak te doorlopen m.b.v. de ICF-methodiek;
- Om het aanvraag/meldingsproces voor hulpmiddelen zo te doorlopen dat er (vrijwel) geen aanvullende vragen meer nodig zijn van het zorgkantoor.
- Op te treden als gesprekspartner met andere betrokken stakeholders bij de realisatie van indicatiestelling, op basis van de ICF en de vertaling daarvan naar functie-eisen en productoplossing.
Wat zijn de kosten?
De kosten voor de praktijktraining bedragen €245,- per deelnemer. Hierbij zijn onbeperkt koffie, thee en water inbegrepen. De kosten voor een online praktijktraining zijn lager en bedragen €217,- per deelnemer.
Vragen? Stel ze gerust!
Heb je vragen over dit scholingspakket? Aarzel dan niet en neem contact met ons op! We staan klaar om al je vragen te beantwoorden. Wil je de praktijktraining 'Functiegerichte aanspraak hulpmiddelenzorg' graag in-company afnemen? Laat het ons weten!
Deze training in-company volgen?Wie van onze trainers kun je verwachten?
Ingrid den Haan
Projectmanager / Trainer
De cliënt centraal, dat is waar Ingrid voor staat. Ze heeft jarenlange ervaring ...
Meer over mijKaren Wissink-ten Brinke
Trainer / Projectmanager
Karen is projectmanager, trainer en inhoudelijk adviseur bij Zorgplan. Met een a...
Meer over mij