Dementie en de Wet zorg en dwang: dit gaat er veranderen
Met de nieuwe wet zorg en dwang wordt vrijheidsbeperking tegengegaan. Dit geldt voor alle cliënten die zorg nodig hebben door een psychogeriatrische stoornis of andere verstandelijke beperking. Ook als jouw cliënt dementie heeft krijg je dus te maken met de wet zorg en dwang.
Het belangrijkste uitgangspunt uit de wet is “Nee, tenzij”. Hiermee wordt bedoeld dat onvrijwillige zorg (vrijheidsbeperking), niet mag worden toegepast, tenzij ernstig nadeel voor de cliënt zelf of zijn omgeving kan ontstaan. En om te leren hoe je nou precies binnen de kaders van de Wzd handelt, heeft Zorgplan een speciale E-learning cursus ontwikkeld.
Cursus wet zorg en dwang
Een cursus over de Wet zorg en dwang die helemaal is afgestemd op jouw dagelijkse praktijk als zorgverlener. Dat is de Wzd cursus van Zorgplan. Onze cursus is ontwikkeld in samenwerking met zorgverleners. Inmiddels hebben ruim 15.000 zorgprofessionals deze cursus succesvol gevolgd! In de cursus leer je de belangrijkste elementen uit de Wzd kennen. Daarnaast komt het Wzd stappenplan uitgebreid aan bod. In de cursus vind je ook casussen over cliënten met dementie. Zo staat de cursus zo dicht mogelijk bij jouw dagelijkse zorgpraktijk.
Lees meer over de E-learning cursusDeze Wzd scholing volgen?
Wil jij klaar zijn voor de Wet zorg en dwang? Of wil je meteen met je helem team starten met deze scholing? Lees dan hier meer! Of neem direct contact op met ons Zorgplan-team.
Neem contact op met ons teamHet Wzd stappenplan: hoe zit dat?
Het Wet zorg en dwang stappenplan geeft je houvast binnen deze nieuwe wet. Wil je alvast weten hoe dit Wzd stappenplan in elkaar zit? Lees dan hier verder.
Meer over het Wzd stappenplan